Werkwijze

Elke tuin begint met een ontwerp. Een ontwerp kunt u zelf maken. U kunt ook ons inschakelen als tuinontwerpbureau. Op basis van uw wensen en ideeën ontwerpen wij een tuin waar u zich helemaal thuis voelt.

Als eerste proberen we in een gesprek helder te krijgen wat uw beeld bij een mooie tuin is. Voor de een is dat een strakke aangelegde tuin, de ander geeft de voorkeur aan een natuurlijke tuin met veel inheemse planten. Verder zetten we uw praktische wensen op een rijtje: waar moet het terras, de groenbak of de trampoline komen? Deze wensen vormen het uitgangspunt voor het nieuwe ontwerp. Als u kiest voor herontwerp van uw bestaande tuin gaan we op zoek naar een creatieve invulling van uw tuin binnen bestaande elementen, zoals de vijver of het terras die moeten blijven liggen, of de appelboom die u wilt laten staan.

Nieuw of renovatie? In beide gevallen proberen we vanuit onze ontwerp- en plantenkennis creatieve en duurzame oplossingen aan te dragen zodat u de tuin krijgt die u in gedachten heeft.

Hoe we dit ontwerpproces vormgeven kan u hieronder lezen. Ontwerpen op afstand is ook een mogelijkheid omdat al de ontwerpen in Autocad worden getekend en daarmee digitaal te delen te zijn. Voorbeelden van eerder gerealiseerde ontwerpen vindt u onder portfolio.

Onze werkwijze in stappen:

1. Vrijblijvende kennismaking
Eerst is er een vrijblijvende kennismaking. Daarin kunt u aangeven wat u graag wilt en wij vertellen wat onze mogelijkheden zijn. Dan volgt, als we dat overeenkomen, de ontwerpfase.

2. Het maken van een ontwerp
In de ontwerpfase wordt eerst een ontwerpvoorstel gemaakt. Dit wordt vervolgens met u besproken waarbij er de mogelijkheid is wijzigingen aan te brengen. Het ontwerpvoorstel wordt vervolgens verder uitgewerkt en nog een keer met u doorgesproken. Zo ontstaat het definitieve ontwerp. Het definitieve ontwerp wordt op de computer (Autocad) op schaal nagetekend waardoor u de aanleg van uw tuin eenvoudig (zelf) kan aanpakken. Mocht u een meer gedetailleerde tekening willen, dan kunnen we dat uiteraard ook verzorgen.

3. Het maken van een beplantingsplan
De volgende stap in de inrichting van uw tuin is het beplantingsplan. In dat plan geven we de plantsoorten, de locatie en de aantallen aan. Bij het tuinontwerp houden we al rekening met uw wensen ten aanzien van de beplanting. Zo zorgen we ervoor dat de structuur van uw tuin en de beplanting in harmonie zijn.

Wanneer u het op prijs stelt dat wij de planten leveren, dan kunnen wij dat verzorgen. Ook kunnen we voor u de planten op de plaatsen neerleggen waar ze de grond in moeten. U hoeft ze er dan alleen nog zelf in te zetten.

4. Service na aanleg
Planten reageren verschillend op grondsoort, schaduw of vochtigheid. Daarom kunnen wij geen garantie gegeven dat de beplanting in een keer goed is. We bieden u de mogelijkheid aan om een jaar na aanleg nog een keer samen met u door uw tuin te lopen voor vragen en eventueel dingen aan te passen. Dit bezoek is geheel gratis. We vinden het namelijk erg fijn als u plezier beleeft aan uw tuin.

Ons werkgebied is: Staphorst, Rouveen, Hasselt, Zwartsluis, Genemuiden, Vollenhove, St. Jansklooster, Belt Schutsloot, Wanneperveen, Nijeveen, Steenwijk, Meppel, IJhorst, de Wijk, Ruinerwold, Koekange, Zuidwolde, Hoogeveen, Nieuwleusen, Balkbrug, Dedemsvaart, Dalfsen, Ommen.